Mens pandemien og den efterfølgende annullering af live-koncerter helt sikkert har gjort livet for bands og kunstnere påviseligt sværere på kort sigt, skitserer George Meek her, hvordan denne seneste brancheudfordring kan hjælpe kunstnere med at udvikle nogle uudforskede og potentielt lukrative muligheder.

Udtrykket sultende kunstner kommer ikke fra ingenting.
I årenes løb har kreative mennesker påberåbt sig velhavende velgørere, glatte fingermænd og offentlighedens venlighed til at holde olier på deres paletter og strenge på deres Stratocasters – og alt for ofte kun netop det. De nødvendige færdigheder til at komponere et mesterværk overlapper desværre bare ikke regelmæssigt dem, der er nødvendige for at holde en bankkonto flush.

Men reklamer – især musikere – bliver ved med at blive klogere med at tjene penge på deres håndværk, og i dag har de sandsynligvis adgang til mere gennemsigtige råd og gør-det-selv-midler end nogensinde før. Derfor ramte pandemien mange kunstnere som et ton mursten. Efter pladeselskabernes fald og branchens kamp for at kæmpe markedet for streaming af musik var musikere kommet til at stole stærkt på live shows for at gøre deres møtrik. Så når man træffer valg til det større gode, betød det at trække stikkene på forstærkere og lukke dørene på klubberne, det lignede en wrap for gigging musikere.