I dette stykke udforsker Brandon Miranda det tåget og ofte overset emne med god smag, da det vedrører musikproduktion, hvorfor det betyder noget, og hvad der aktivt kan gøres for at forbedre det.

På tværs af den store overflod af “How To” blogs, videoer og tutorials derude med hensyn til musikproduktion, er emnet “kunstnerisk smag” sjældent dækket. Og alligevel har jeg haft flere lærere og mentorer til at forklare mig, at smag er den vigtigste kvalitet, en kunstner kan udvikle.

Men hvad er smag nøjagtigt? Hvorfor er det vigtigt for kunstnere? Kan god smag trumfe teknisk evne? Og endelig, hvilke fremgangsmåder kan vi anvende for at forbedre vores smag?

Lad os tale om det.

Efter at have afsluttet et af mine første store job som musikproducent fortalte holdet, der hyrede mig, ”Vi kunne sandsynligvis have hyret nogen med mere teknisk viden, men det var vores fælles smag, der førte os til at bringe dig videre.” Vi kom alle sammen over en fælles kærlighed til følelsesladet, lo-fi inspireret musik, og fordi jeg blev tiltrukket af de samme påvirkninger, blev jeg ansat på trods af at jeg var i et tidligt stadium som producent.

Det var mit informerede og selvsikre udtryk for min smag, der åbnede den dør. Smag er vores intuitive forbindelse til vores æstetiske præferencer. Det er energien, der trækker os til den kunst og de aktiviteter, vi elsker.

En kunstner er kurator for deres personlige smag.

Den kreative cyklus følger ofte denne rækkefølge: en indledende inspiration udløst af en enkelt oplevelse efterfulgt af en proces, hvor denne inspiration kombineres med og filtreres gennem en kunstners præferencer og derefter formes til en endelig skabelse. Slutproduktet er resultatet af at flette inspirerende øjeblikke sammen med personlige oplevelser og kunstneriske præferencer. Kvaliteten og ægtheden af ​​det stykke afhænger fuldt ud af kvaliteten og ægtheden af ​​den kreative palet, den trak fra. Den kreative palet er lavet ud fra vores smag.